Hizmetlerimiz
Kaynak Sipariş ve Bağış Hizmetleri
Kütüphanemize bağış olarak alınacak yayınlarla ilgili kıstaslar İMÜ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Merkez Kütüphane Yönergesi’nin 38. maddesinde dile getirilmiştir.
MADDE 38- Materyal Seçimi Ve Bağışlarla İlgili Ölçütler;
Bağış yapılacak yayınlar bir Üniversite Kütüphanesine uygun niteliklere sahip, güncelliğini ve bilimsel özelliğini yitirmemiş, Üniversitede verilen eğitime uygun ya da araştırmacıları sosyal ve kültürel açıdan destekleyici nitelikte olmalıdır.
Fen bilimleriyle ilgili yayınlarda güncelliği devam eden kaynaklar, Sosyal bilimlerde ise edebi eser niteliği taşıyan yayınlar olmalıdır.
Gazetelerin özendirme olarak verdiği yayınlar kâğıt, basım ve içerik açısından değişiklik gösteriyorsa bağış kabul edilemez.
Fiziksel açıdan temiz kullanılmamış, sayfaları eksik, kaşelenmiş, notlar yazılmış, çizilmiş yayınlar bağış olarak kabul edilemez.
İçerik açısından insanları yönlendirici siyasi vb. propaganda içeren yayınlar bağışı kabul edilemez.
Süreli yayınlarda; kendi içinde cilt bütünlüğü sağlamayan yayınlarla, mevcut koleksiyon ile bütünlük sağlamayan yayınlar ve tek sayılar bağış olarak kabul edilemez.
İlköğretim, lise ders kitapları, teksir, ders notları, fotokopi ile çoğaltılmış v.b. özellikler gösteren yayın ve materyaller bağış olarak kabul edilemez.
Bağış yapan kişiler için, kütüphane içinde dermenin bütünlüğünü bozacak şekilde özel bir koleksiyon ya da raf oluşturulamaz.
Yayınların rafa çıkarılması veya çift nüsha olanlar için başka birim ya da kurum kütüphanesine bağış ve değişim olarak gönderilmesi ile ilgili yetki ve haklar Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı’na aittir.
Kütüphane bağış yapılan materyallerin listesinin duyurusunun yapılmasından sorumlu değildir. Bununla beraber bağış yapılan materyallerin listesi tutulur.
Bağışta bulunulan yayınlara Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı’nca, “…’nün Bağışıdır” damgası vurulur.
Kütüphane koleksiyonu için uygun olan materyal demirbaş numarası alarak diğer materyaller için yapılan işlemlere tabi tutulur ve koleksiyona eklenir. Bağış yapan kişiye veya kuruma Üniversitemiz adına teşekkür mektubu gönderilir.
Bağış yapan kişiler; yaptıkları bağışlarla ilgili herhangi bir hak ve istekte bulunamazlar.
Not: Bağış işleminin gerçekleşebilmesi için hazırladığınız listeyi kutuphane@medeniyet.edu.tr adresine göndermeniz ve gönderdiğiniz listenin Başkanlığımızca onaylanması gerekmektedir.
İletişim:
Mehmet Kubilay SOYGÜDER
Kaynak Sipariş ve Bağış Hizmetleri Kütüphanecisi
E-Posta: mehmet.soyguder@medeniyet.edu.tr
Telefon: 0216 280 3333
Kütüphanemiz, her yıl Rektörlüğe gönderdiği bir yazıyla bütün bölümlere yazı yazarak kitap taleplerini Yordam Otomasyonu üzerinden göndermelerini ister. Bu yazıda bölümler için oluşturulan kullanıcı adı ve şifreler ile yayın talep ilkeleri de gönderilir.
Kütüphanemize kayıtlı olan akademisyenlerimizin yayın siparişi modülleri Yordam’da sürekli olarak açık olduğundan akademisyenlerimiz “Kütüphane Hesabım” linkinden kendi kullanıcı adları ve şifreleriyle yılın 365 günü yayın siparişinde bulunabilirler. Kütüphanemize kayıtlı olan öğrencilerin yayın talep modülleri dönem dönem aktifleştirilerek öğrencilerimizin de yayın talebinde bulunmaları sağlanır. Öğrencilerimiz de tıpkı akademisyenlerimiz gibi “Kütüphane Hesabım” linkinden kendi kullanıcı adları ve şifreleriyle hesaplarının aktif olduğu dönemlerde yayın siparişi talebinde bulunabilirler. Öğrencilerimizin yayın talebi hakları aktifleştirildiğinde kendilerine bir mail gönderilerek durumdan haberdar edilirler. Aynı zamanda kütüphane sosyal medya hesaplarından da yayın talebinde bulunacakları dönemin duyurusu yapılır.
- Araştırma Verilerinin Yönetimi ve Açık Bilim Çalıştayı
- Tarihte Diplomasi
- İşletmecilikte Güncel Yaklaşımlar
- Türk Dünyasında Alp Kadın = Alp Woman in the Turkish World
- Proceedings of The Internatiınal Conference On Informatics and Computer Science (ICI_CS2021)
- International Online Conferences On Engineering and Natural Sciences Full Texts Book (IOCEN’S 21)
- Türk Fizik Derneği Kongreleri: Bildiri Bailıkları, İstatistikler ve Dizin (1976-2008)
- Gazi Üniversitesi Uluslararası Türk Dünyası Eğitim Bilimleri Kongresi-II